3 timer fisketur. Med båt på Snubbavannet/Duorgajävri

Med Geir på Snubbavannet/Duorgajävri:

Fra Moski går vi om lag 1 kilometer ned til vannet hvor en robåt ligger og venter. Vi er alle kledd ut fra værforholdene og har redningsvest utenpå ytterklærne. Geir kjenner til fiskeplasser og skjær, og vil ro ut på vannet mens gjesten må stå for fiskinga. I dag kan vi fiske med fiskeredskapet oter. Dette redskapet består av ei spesialfjøl som er festet i et solid fiskesnøre. Denne settes på vannet, og når Geir ror er det fiskerens oppgave å slippe ut fiskesnøre. Når alle fluene er satt ut, vil Geir si fra når tilstrekkelig fiskesnøre er sluppet ut i vannet.

Når båten roes, vil snøret bli slept etter båten.  Som fisker kan du nok føle deg ganske utålmodig, mens du venter på at ørreten skal gape over flua. Men når det rykker til i stanga, har fiskeren den spennende jobben med å dra fisken mot båten og berge den over bord. Sjølfiska fersk ørret til middag smaker vidunderlig. Etter endt fiske, tar vi oss tilbake. Geir hjelper til med å sløye fisken dersom det er ønskelig.

Periode for gjennomføring:

Turen kan gjennomføres hver dag i perioden 1. til 15. september. 

Turen kan justeres noe etter værforhold.

Gruppestørrelse 2 personer kan være med i robåten. Hvis ønskelig kan noen gjester bli rodd på holmer for å fiske med stang.

Bekledning: lett genser og vindtett jakke i tilfelle vind. 

Det er viktig å kle seg etter været.

Skotøy: Det er viktig at man har med godt skotøy som også er stødig og varm når vi skal gå i marka. I tillegg bør fottøyet være regntett da man går over myrer og kanskje må vasse for å få inn ørreten.

Geir, som er guiden, er født og oppvokst i Snubba/Duorga. Han har stor formidlingsevne og snakker norsk og engelsk.